Acupunctuur

WAT IS ACUPUNCTUUR?

ACUPUNCTUUR is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, en waarvan het doel is een therapeutisch effect te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten op het menselijk lichaam met behulp van steriele naalden.

ACUPUNCTUUR is een oude Chinese behandelingsmethode, maar nog steeds up to date om mensen van hun pijn te verlossen, ziekten te genezen en gezonder te maken. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne dunne naaldjes die in het lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten. Dit zijn speciale plaatsen op het lichaam, die op de meridianen liggen. Pijn situeert zich altijd in een of meerdere meridianen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn. Bovendien zijn de meridianen met de organen verbonden waardoor de acupuncturist de mogelijkheid heeft de energetische kracht van de organen te optimaliseren, de immuniteit te verhogen, en geest en lichaam te harmoniseren.

WELKE AANDOENINGEN KOMEN IN AANMERKING VOOR ACUPUNCTUUR ?

Wereldwijd wordt acupunctuur als een goede en efficiënte behandeling beschouwd voor pijn. Met acupunctuur worden de helende krachten in het lichaam aangesproken en herstelt het lichaam zich en verdwijnt de pijn. Er gebeurt iets positiefs, geen onderdrukking of camoufleren van de pijn.

Naast pijn is acupunctuur sterk in het harmoniseren van lichaam en geest. Vermits de acupunctuur lichaam en geest als één geheel ziet, is het mogelijk om zowel de lichamelijke als geestelijke klachten te verbeteren.

Naast het behandelen van pijn en het harmoniseren van lichaam en geest behandelt de acupunctuur ook heel wat functionele klachten:Gewrichtsproblematiek, Spijsverteringproblemen, problemen met Ademhalingsstelsel, slaapproblematiek,…

Heeft u vragen?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x